Nannic Handvård

Händernas oändliga möjligheter

Föreningen av den mänskliga strävan mot att utvecklas och våra händers finmotorik skapar oändliga möjligheter. Med sin unika kombination av styrka, fingerfärdighet och finmotorik är den mänskliga handen ett enastående verktyg för att dagligen greppa, hålla, vända, trycka, skriva eller beröra. Det gör våra händer till ett verkligt mirakel.

Våra händer är samtidigt starka, mjuka och känsliga och ger oss möjligheten att uttrycka våra praktiska kunskaper vare sig vi är hudterapeut, frisör, konditor eller musiker. Varje rörelse, från kraftfullhet till finmotorik, styrs likt ett musikaliskt verk som ett dirigerat samspel. Ett nätverk av muskler, senor och ligament samspelar med 27 oberoende små ben. Det omges av en elastisk och smidig hud som tillåter en flexibel rörelsefrihet men samtidigt ger en mängd fina merokrina svettkörtlar ett stadigt grepp på släta ytor. När temperaturen ökar aktiveras de merokrina svettkörtlarna och svett utsöndras svett via porerna. Fårorna på fingertopparna sväller, vilket i sin tur ger ett ännu bättre grepp. Detta perfekt utformade samspel i våra händer ger ett oss ett unikt rörelseomfång.

Våra händer utgör även en del av vår icke-verbala kommunikationsförmåga kan agera punkt och komma i våra konversationer. De står i centrum för den synliga uppmärksamheten och fastställer i slutändan vilka vi är. Bara genom att studera en människas händer får vi information om ålder och identitet.

Inget musikstycke, inget penseldrag, ingen bok eller något bakverk har någonsin skapats utan att händerna transformerar visionen i vårt sinne till en verklig skapelse.

Dina händer är ett av dina viktigaste verktyg, därför är det viktigt att vårda dem lika noga som ditt ansikte. Upplev ett nytt revolutionerande koncept för att skonsamt men effektivt: Rengöra, Reparera och Skydda dina händer.  Tre unika produkter som är Veganska och Ekologiskt certifierade. Nu finns äntligen de omtalade handprodukterna till försäljning i Sverige

Cleansing foam

Handskum som rengör effektivt utan att skada hudens barriär.

Hand serum

Återfuktande serum som omedelbart reparerar huden.

Nitrile gloves

Biologiskt nedbrytbara handskar som optimerar absorptionen av serumet.

Exclusive hand spa box

Det ultimata hand spa't för att rengöra, reparera & skydda.

NOURISHING CLEANSING FOAM

Bryter infektionskedjan hos bakterier och virus

Hand Care 3

Rengöring

effektiv men skonsam, är det möjligt?

Grundlig rengöring av händerna är en allt viktigare faktor när det gäller att förebygga spridningen av smittosamma sjukdomar. Vare sig det handlar om en förkylning, influensa eller mer allvarliga smittosamma sjukdomar som covid-19, SARS, tuberkulos eller liknande är att vi tvättar händerna avgörande för att bromsa spridningen av bakterier och virus.

Frekvent tvättning av händerna är synonymt med borttagandet av patogener, det vill säga smittsamma mikroorganismer. Våra händer rör ständigt vid främmande föremål eller andra människor. När vi tar i handtaget på en kundvagn eller på bussen, när vi använder redskapen på gymmet eller när är vi på arbetsplatsen överförs rikligt med bakterier och virus till händerna. Via händerna sprids dem till andra delar av vår kropp och kan orsaka mag-tarminfektioner, influensa, förkylningar, inflammationer i slemhinnorna samt inflammerad akne i ansiktet.

Men visste du att det även finns nackdelar med att tvätta händerna för ofta med onödigt aggressiv tvål? Varje tvättning anstränger hudens skyddande barriär eftersom lipiderna, som bevarar fukten i huden och skyddar mot främmande partiklar, bokstavligen löses upp och tvättas bort. I stället för att skydda oss själva blir det lättare för bakterierna att tränga in i huden orsaka infektioner. Därför har Nannic utvecklat en helt unik produkt.

 

Nannic Nourishing Cleansing Foam
Ett skonsamt rengöringsskum som är milt mot händernas skyddande lipidlager och samtidigt effektivt bryter infektionskedjan hos bakterier och virus. Rengöringsskummet är berikat med vårdande, mjukgörande och återfuktande oljor som förebygger torrhet och irritation. Nourishing Cleansing Foam är fritt från Sulfater och rekommenderas även för känslig hud.

Användning
Tvätta dina händer i minst 20 sekunder med Nourishing Cleansing Foam för att tvålmolekylerna ska hinna bryta ner membranet patogenerna. Kom ihåg området mellan fingrarna, under naglarna och på baksidan av dina händer (handryggen).

 

Produkter som ingår i serien

Klicka på respektive produkt för att läsa mer.

Ultra repairing hand serum

Ett kraftigt återfuktande multiaktivt serum som omedelbart reparerar huden.

The Handbook Sweden New Version 1.7 A4 Print Page 29

Desinficering

Hur påverkar det händernas barriär?

Att regelbundet desinficera händerna har blivit ‘det nya normala’ sedan covidrestriktionerna introducerades och olika typer av alkoholbaserad gel finns tillgängligt överallt för att förebygga spridningen av viruset. Vad som tidigare mestadels användes på vårdinrättningar och livsmedelsinstitutioner för att förebygga spridning av bakterier finns numera tillgängligt överallt i offentliga miljöer.

Gel med en alkoholkoncentration på 70 % är idealisk för desinficering, men här gäller det att iaktta en viss försiktighet. Den höga alkoholkoncentrationen är också mycket skadlig för huden, särskilt den tunnare huden på baksidan av händerna och på huden omkring våra fingrar. Frekvent användande av alkoholhaltig gel torkar ut huden och gör den därmed mycket känslig. Våra händer är mer än någon annan kroppsdel dagligen aktiva och på grund av denna oavbrutna aktivitet är huden på våra händer lika känslig, om inte känsligare, än huden i vårt ansikte. Det är därför extra viktigt att vårda och bevara fuktbalansen i huden på händerna på rätt sätt.

Det är skillnad på huden på baksidan av händerna (handryggen) och huden i handflatorna. Huden på baksidan av händerna är väldigt tunn och det finns lite underhudsfett. Därför åldras huden på baksidan av händerna fortare och blir mer känslig och benägen för inflammationer. Pigmentceller ser till att baksidan på händerna blir solbrända, men för mycket sol leder ofta till åldersfläckar.

Huden i handflatorna är mycket fastare och innehåller mer fettvävnad och bindväv. På grund av att det saknas hårsäckar är det också brist på talgkörtlar, vilket i sin tur innebär att handflatorna inte kan återfukta sig. När handflatorna torkar ut så får de sprickor och fåror som lätt kan bli inflammerade och smärtsamma.

Produkter som ingår i serien

Klicka på respektive produkt för att läsa mer.

“ Ultimately, we’ve learnt that even small visible forces are capable of wielding their power over the world. So let it be a blend of micro forces that rejuvenates the skin of the hand and restores its elasticity and beauty. We are that person, according to what we do with our hands; a musician, a painter or a skin therapist ”

René Nagels

Scientist in dermatology & founder of Nannic International R&D

Handboken

Rengör, Reparera & Skydda

Klicka på bilden för att öppna katalogen

Kundvagn
Din kundvagn är tom.

Gå gärna till vår produktsida.